opc_loader

Wensenlijst

Mondkapjes textiel

Deze mondkapjes ofwel gezichtsmaskers zijn van textiel zodat je ze op 60 graden kunt wassen! Ze zijn daardoor ook wel duurzamer dan papieren mondkapjes en je kunt ze hier in verschillende dessins en modellen vinden. Je kunt ze natuurlijk zelf maken, maar wij hebben ze hier ook voor een leuk prijsje. Vanaf 1 juni zijn mondkapjes verplicht in het OV en op 1 december zijn mondkapjes verplicht in alle publieke ruimtes zoals winkels, musea, restaurants en theaters!

Bijna wekelijks krijgen wij bij mikado-sieraden nieuwe mondkapjes met leuke prints binnen, dus kijk regelmatig op de site! Nu ook mondkapjes met panter-print, flamingo's, bandana-print, ruitjes-print, bloemen-print, camouflage en de veel gevraagde glitter-mondkapjes in diverse kleuren en uitvoeringen. 

Zie onderaan de richtlijnen over mondkapjes van het Rode Kruis.

Filters
€ 1
€ 5
Materiaal
Kleur
Voorraad
  Artikel 1 tot 50 (van de 50 artikelen). Resultaat:1
  Artikel 1 tot 50 (van de 50 artikelen). Resultaat:1

  Hoe draag ik een mondkapje?

  In het openbaar vervoer is het moeilijk om je aan de anderhalve meter afstand te houden. Met een niet-medisch mondkapje wordt het risico verkleind dat je andere passagiers of ov-personeel besmet. Het doel is dus niet zozeer bescherming van jezelf, maar ánderen niet ziek maken. Goed gebruik van het niet-medische mondkapje is wel essentieel. Een mondkapje is niet geschikt voor kinderen jonger dan drie jaar.

  • Was voor en na het afzetten van het mondkapje je handen minimaal 20 seconden met water en zeep.
  • Raak tijdens het op- en afzetten alleen het elastiek aan.
  • Zorg dat je mond, neus en kin goed bedekt zijn en raak het mondkapje daarna niet meer aan. Met een kleine opening neemt de werking al af.
  • Gebruik het mondkapje maximaal drie uur per uur keer.
  • Bewaar schone en gebruikte mondkapjes apart van elkaar in een afgesloten of bakje.
  • Zolang je hem draagt, moet je zo veel mogelijk van het mondkapje afblijven. Dus niet tussendoor het mondkapje op- en afzetten om te eten of te drinken. De buitenkant van het kapje kan besmet zijn geraakt.
  • Een mondkapje van textiel was je op zestig graden op een volledig wasprogramma voordat je het weer gebruikt. Gebruik geen wasverzachter.
  • Was je handen nadat je het mondkapje in de wasmachine hebt gestopt
  • Wel zo handig als je een paar nieuwe mondkapjes paraat hebt liggen. Wil je zelf een mondkapje maken? Bekijk dan de instructie van de Rijksoverheid.

  Om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, wil het kabinet het dragen van een mondkapje in onder andere winkels, musea, restaurants en theaters vanaf 1 december verplichten. Ook in het onderwijs (met uitzondering van de basisschool) moeten mensen dan een mondkapje gaan dragen. Voor contactberoepen geldt de regel zowel voor de klant als de professional, zoals de kapper of de rij-instructeur. In het openbaar vervoer was een mondkapje al verplicht, maar voortaan is dit ook het geval in stations en bij bus- en tramhaltes. De mondkapjesplicht geldt voor iedereen van 13 jaar en ouder. Wie de regel niet naleeft, riskeert een boete van 95 euro.