opc_loader

Wensenlijst

De Choker

De Choker

Artikel uit september 2016

DE CHOKER

Fashion verandert voortdurend : Trends komen en gaan en komen weer terug met een kleine nuance...maar als je niet graag iets weggooit (zoals ik ;-) zul je blij zijn dat de choker terug is vanuit de 90's..en hoe!

In het voorjaar werden chokers veel gezien op het Coachella festival in Amerika, zelfs de bloemen-haarband , die je daarvoor veel zag werd door chokers overtroffen! Ook worden ze momenteel veel gedragen door celebs zoals filmsterren en zangeressen en bekende bloggers schrijven erover.

Chokers passen bij veel kledingstijlen, staan leuk bij een witte bloes, lage tops, jurkjes, jeans enz. Door hun edgy look geven ze je outfit een stoere uitstraling, maar kunnen ook leuk staan bij een romantisch jurkje, zeer veelzijdig dus. Je kunt ze ook combineren met andere langere kettingen, of meerdere chokers boven elkaar dragen.
 
Ze zijn er in veel verschillende materialen, zoals stof (kant, fluweel), leer, metaal met of zonder stenen en in verschillende breedtes, van fijne bandjes tot brede leren of fluwelen bandjes, met of zonder hangertjes. In onze webshop vind je een grote collectie vanaf 4,50.

Chokers hebben trouwens een echte geschiedenis;
Ze werden gedragen eind 18e eeuw tijdens de Franse revolutie, dames droegen een rode fluwelen strik om hun hals als symbool om de slachtoffers van de guillotine bij te staan. (bron Wikipedia)

Later in de 19e eeuw werd Alexandra van Denemarken, die koningin werd van Engeland door haar huwelijk met Eduard VII een stijlicoon in die tijd. Alexandra was een mooie vrouw, maar had een litteken in haar hals door een ongeluk in haar jeugd.. Zij verborg dit litteken door haar parelsnoer hoog te dragen, de choker! . Zij werd door haar populariteit bij de bevolking nagevolgd en bijna iedere dame droeg toen een choker . (bron Wikipedia)

Terug

Reacties

Er moet ingelogd worden voordat u een reactie kunt plaatsen.