opc_loader

Wensenlijst

Buffalo Skull

Buffalo Skull

Artikel uit 2016

BUFFALO SKULL

De Buffalo Skull style is ontstaan vanuit de Native Indianen uit Amerika die vaak Buffel schedels vereerden als symbool voor de 'Great Spirit' s  wijsheid. Ze beschilderden deze schedels met fraaie afbeeldingen en versierden ze met natuurstenen, veren, kralen, geverfde wol en bloemen. De verschillende kleuren staan vaak voor verschillende 'spirits'(geesten). 

Indianen hadden groot respect voor de Buffalo en vroegen hem zelfs vergeving als ze hem moesten doden (om op te eten, maar ze gebruikten alles, ook de vacht en de botten.
De Buffalo skull wordt tot op de dag van vandaag gezien als medicijn vanwege de grote kracht en moed van de buffel en zijn manier van (over)leven op de immense en vaak droge prairie .

De hippies in Amerika kwamen door de Peace-beweging en mensenrechten-bewegingen die opkwamen voor deze Indianen in de woestijn, zagen daar waarschijnlijk die fantastisch versierde  Buffel schedels en de manier van leven van de Indianen die overeenkwam met de manier van leven van de hippies, en brachten dit weer naar Europa (Ibiza).

Al onze Buffalo Skull sieraden verwijzen naar deze prachtige nostalgie, en zien er om deze reden vaak mooi vol en kleurrijk uit, zijn vaak van metaal, hout, kralen en veren, en zijn handgemaakt. Ze kunnen er om die reden soms iets anders uitzien dan op de foto dankzij de natuurlijke en materialen, zoals hout, natuursteen en veren, die zijn gebruikt.

Wil je zelf een 'echte' (polystone) Buffalo skull kopen om te versieren? Ze zijn ong. 65 x 65 cm groot. Je kunt hem in onze 'stenen' winkel kopen voor slechts 79,00 euro! Dus bij Mikado -  Westkade 71 - 4551 CE  te Sas van Gent. De skulls worden niet verzonden ivm. breuk.

Terug

Reacties

Er moet ingelogd worden voordat u een reactie kunt plaatsen.