Layering is dé trend!

Layering is dé trend!

Layering ofwel laagjes fijne kettingen van stainless steel of gold/silver plated metaal onder elkaar is dé trend momenteel!

Layering is dé trend!

Je vindt bij Mikado sieraden allerlei fijne kettinkjes in goud en zilverkleurig en gold/silver-plated of stainless steel. We hebben een leuke collectie met kleinere bedels, leuk en minimalistisch en ze passen altijd overal bij. Combineer de langere met de kortere kettinkjes in laagjes, of stel de korte kettinkjes af vanaf choker tot iets langer dmv. de verlengkettinkjes. Of experimenteer met goud en zilver door elkaar (Ibiza style) alles mag!

Ook zijn er kettingen die al compleet zijn, dus alles ineen al gelayerd of gelaagd worden geleverd! Deze zijn meestal alleen van goedkopere metaal soorten dus van bijv. (nikkelvrij) koper met een goud of zilverkleurig laagje er op gegalvaniseerd, en blijven om deze reden minder lang mooi.. maar ze zijn gewoon leuk én als je ze niet te lang achter elkaar draagt, gewoon een leuke eyecather!

 

Verschil tussen gold/-silver plated en stainless steel;

Kettingen van gold en silver plated metaal blijven lang mooi en zien er echt uit omdat er echt zilver en/of goud is gebruikt, er is een dun laagje echt zilver of goud op een ander metaal bijv. meestal koper aangebracht. Deze blijven wel lang mooi, maar als je dit echt iedere dag draagt, kan het laagje er op een gegeven moment afslijten door huid, vocht en doordat er bijvoorbeeld mee gedoucht of geslapen wordt. Draag je sieraden dus om en om, zodat ze lang mooi blijven.

 

Stainless steel, rvs, medisch staal, chirurgisch staal;

 

Dit metaal blijft (bijna) altijd mooi, wat je er ook mee doet.. de bovenstaande metalen zijn vaak hetzelfde. Er bestaat zilverkleurig, goudkleurig of rosékleurig stainless steel. Het bestaat uit legeringen van verschillende metalen die roestvast zijn en 'bijna' altijd mooi blijft , die dus uit een plaat worden gesneden of gestanst, en de vormen zijn meestal hoekig en niet rond. Het laatste bestaat wel, maar is duurder omdat het rond moet worden getrokken, een proces dat meestal duurder is.

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden